Over kerstengelenKatwijk

Over kerstengelenKatwijk

 

Waarom dit project?

Gewoon omdat het goed is om mensen die dit nodig hebben aandacht te geven. Omdat het goed is om naar elkaar om te zien op een heel bijzondere en tegelijk heel praktische manier, binnen of buiten de muren van de kerk. Tijdens de adventsperiode willen we dit doen door voor elkaar een kerstengel te zijn.

 

Wat doet een kerstengel?

Hij of zij bemoedigt, ondersteunt, helpt iemand anders door elke week tijdens de advent een attentie af te leveren. Bijvoorbeeld een kaartje te sturen, een verrassing aan de deur te hangen, wat lekkers te bakken, een tekening te maken, een tekst door te geven, kortom alles wat een engel kan bedenken. Een engel werkt anoniem, maar maakt zich wel bekend door het kaartje aan elke attentie met de tekst ‘van uw kerstengel uit de Rehobothwijk’. Het gaat om het gebaar en zeker niet om de hoeveelheid of dure dingen.

Wie kan een kerstengel zijn?

Iedereen, jong of oud, groot of klein, alleen of als gezin kan zich aanmelden als kerstengel.

Voor wie wordt je een kerstengel?

Iedereen komt in aanmerking: ouderen en jongeren, stille types of druktemakers, verdrietige of vrolijke mensen. Eigenlijk iedereen die wat extra aandacht nodig heeft. Er moet dus wel een goede reden voor zijn om aan een engel gekoppeld te worden, engelen komen tenslotte niet langs omdat het ´leuk´ is voor iemand. Aan de ontvanger wordt bij de eerste attentie wel gevraagd of hij/zij het goed vindt dat ze de komende weken iets zullen merken van een kerstengel?

Wie koppelt de kerstengel

De aanmeldingen worden verzameld door Leo Roosjen en Corine Hoek. Zij koppelen de namen van de engelen en de ontvangers aan elkaar. Als engel krijg je op de eerste advent de naam, adres en korte informatie over de persoon voor wie je kerstengel zult zijn. Ook krijg je kaartjes om bij de attenties te voegen. Als kerstengel blijf je de hele adventsperiode in functie.