KERSTENELEN OP RETOUR.

KERSTENELEN OP RETOUR.

Gedurende een aantal weken hebben kerstengelen Katwijk doorkruist. Ruim 35 kerstengelen waren in de weer voor nog meer bezorgadressen. Afgemeten naar de verkeersinformatie heeft dit echter nooit tot files of ongevallen geleid.

De opzet van het hele kerstengelen project in Katwijk was best een avontuur. Maar het leidde tot verrassende reacties. De opgaaf van kerstengelen en bezorgadressen overtrof onze verwachtingen. Prachtige en ontroerende reactie op slechts enkele oproepen in het kerkblad. Wat een geweldig lezerspubliek. Er melden zich engelen, die het vanzelfsprekend vinden om iets te doen voor een ander. Heel natuurlijk gaan ze op pad om op de opgegeven bezorgadressen even lichtpuntjes te geven. Even laten merken, dat juist december een bijzondere maand is.

Bij de introductie van het project werd door sommigen gesuggereerd, dat er al zoveel gebeurt in de decembermaand. Het is al zo druk en er wordt al zoveel gedaan… Gezien de reacties op het project is dat of niet waar of je kunt nooit te veel voor een ander doen.

Het was fantastisch en verrijkend om dit alles te mogen coördineren. Ons rest slechts om aan alle kerstengelen van Katwijk en omstreken onze dank uit te spreken en te hopen, dat we in 2017 weer een beroep mogen doen op kerstengelen voor een volgend project in Katwijk.

We eindigen met de bekende afsluiting ‘ADIEU’. Niet omdat we willen laten merken, dat we ooit Frans gehad hebben, maar omdat het ons verbindt. Een onderling ons verbindend teken. Net als bijvoorbeeld het visje, dat velen op hun auto hadden. Het is een zogenaamd sjibbolet. Adieu betekent overigens: GA MET GOD! Dat is de mooiste wens, die we iedereen mee mogen geven. Dus en gezegende Kerstdagen en een gezond 2017 EN:

Adieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *